Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z jajami i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,3 kg
jaja 5-6 szt
pieczarki 0,4 kg
słodka śmietana 0,3 l
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z jajami i pieczarkami

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, pokrojone pieczarki smażymy na tłuszczu z dodatkiem kucharka, jaja gotujemy na twardo. Żaroodporne naczynie smarujemy tłuszczem, część ziemniaków kroimy w plastry do naczynia. Na ziemniaki wykładamy zesmażone pieczarki i kroimy jaja również w plastry. Całośc posypujemy majerankiem i jeszcze odrobiną kucharka. Kroimy pozostałe ziemniaki i całość zalewamy słodką śmietaną rozmieszaną z mąką. Pieczemy w piekarniku o temp. ok 130 stopni przez ok. 30-40 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.10.2013 13:25
szybko i smacznie :)
marta0906 01.02.2011 16:09
Super
Kate131 03.09.2010 08:54
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak