Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapieanka z ziemniakami i miesem mielonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 1 sztuka
ser żółty 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapieanka z ziemniakami i miesem mielonym

Ziemniaki ugotować al' dente i pokroić w plasterki.

Mięso mielone podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, posypując sola, pieprze, przyprawą do mielonego i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

W naczyniu układamy połowę ziemniaków, na to połowę mięsa mielonego, następnie połowę cebuli pokrojonej w piórka, następnie połowę sera startego na dużych oczkach tarki. Z resztą składników postępujemy tak samo.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Ja podałam z ketchupem, ale możemy użyć ulubionego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.02.2014 19:06
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak