Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki z dodatkiem gruszki i słonecznika

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1/2 opakowania
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
ser mozzarella 1 kawałek
gruszka 2 szt
sos balsamiczny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki z dodatkiem gruszki i słonecznika

Sałatę roszponkę myjemy i osuszamy rozkładamy na 4 talerze. Gruszki myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę dodajemy do sałatki. Ser kroimy w większe kawałki. Dodajemy do sałatki. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni ,następnie dodajemy do sałatki. Całość polewamy sosem balsamicznym. Podajemy zaraz po zrobieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.02.2014 07:52
musi byc dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak