Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 480 ml
masło 100 gram
cukier 4 łyżki
sól 1 szczypta
mąka tortowa 2.1/2 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jaja 4 szt
olej do smażenia 2 litry
cukier puder 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonego

Kroki postępowania

1
Wykonanie:

Do garnka wlałam wodę i zagotowałam z margaryną cukrem i szczypta soli.

Dodałam mąkę z cynamonem i wanilią.

Mieszałam do momentu, aż składniki się połączyły i odchodziły od garnka.

Zostawiłam do ostudzenia.

Wbiłam jaja , zmiksowałam.
Krok 1 - Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonego foto
2
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskać i odcinać nożyczkami najlepiej , wielkość 6cm (Rękoma formowałam ruloniki robiłam kółka i wrzucałam na rozgrzany tłuszcz , powinien mieć temp. 175 stopni )

Piekłam chwilkę z obu stron na rumiany kolor ( koło 2 minut z każdej strony )
Krok 2 - Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonego foto
3
Osuszyłam na sitku i posypałam cukrem pudrem .
Krok 3 - Churros hiszpański wypiek z ciasta parzonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 24.02.2014 10:03
Cudnie wyglądają:-)
Agata/MANTIS-KITCHEN 12.02.2014 17:39
Wygląda jak głowa żmij bardzo pomysłowe wykonanie
Poison1988 12.02.2014 17:18
wyglądają rewelacyjnie :) będę musiała spróbować :)
PaniMISIOWA 12.02.2014 17:02
ale cudeńka!
Ela_K 12.02.2014 16:53
ja chyba ukradnę ten przepis
Jusiaa 12.02.2014 16:50
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak