Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z bułką tartą i sezamem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z bułką tartą i sezamem

Młodą cukinię razem ze skórką pokroić w plastry troszkę grubsze
Jajko rozmącić z oliwą -1 łyżka , aby panierka lepiej się trzymała.
Do bułki tartej dodać troszkę soli i ew. sezam lub parmezan.
Plastry cukinii zanurzać w jajku z olejem i bułce tartej.
Smażyć na rumiano.Osączyć na ręczniku papierowym.
Najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu, wtedy jest bardzo chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.02.2014 00:16
Warto tak robić.
pajbek 24.02.2014 21:06
Ja lubię tak przyrządzoną cukinię :-)
marcia7 12.02.2014 17:18
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak