Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 200 gram
czekolada gorzka 100 gram
miód prawdziwy 2 łyżki
masło 100 gram
orzeszki ziemne 1 puszka
baton 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Wprost do garnka dodaj czekoladę , masło. Na małym ogniu podgrzewaj powoli czekoladę z masłem i delikatnie mieszaj. Dodaj miód. Gdy wszystko się rozpuści, dodaj orzeszki i pokruszone batoniki.Wszystko wymieszaj.
Przelej całość do naczynia wyłożonego papierem do wypieków (użyłam zwykłej blaszki do pieczenia ciasta). Wygładź równomiernie, aby warstwa miała jednakową grubość. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Po całkowitym zastygnięciu wyciągnij masę z lodówki i pokrój na kawałki.
Najlepiej przechowywać w lodówce, bo czekolada szybko się rozpuszcza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 16.02.2014 10:27
wspaniały blok!
Milka100 13.02.2014 15:03
pycha ten blok
jasiek 13.02.2014 11:24
ale fajna czekoladka
Mniam 12.02.2014 23:19
Orzeszki w bloku wyglądają wspaniale!
mufinka79 12.02.2014 20:28
Uwielbiam, pysznie się prezentuje :)
DorotaZ 12.02.2014 18:37
Uwielbiam:)
artur7 12.02.2014 18:08
slodkosci fajne
PaniMISIOWA 12.02.2014 17:03
pyszny!!! :-)
Smaczna_B 12.02.2014 16:56
mój ulubiony!
eMMe 12.02.2014 16:48
Uwielbiam blok czekoladowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak