Ogórki na ostro

Ogórki na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    2,5 kg
  • sól

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • chili

    1,5 łyzki
  • oliwa

    4 łyźki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki kroimy wzdłóż na pół a następnie w paseczki. Zasypujemy solą i odstawiamy na 4 godziny. po odlaniu wody zasypujemy chili.
Zalewa:
oliwę, ząbki czosnku pokrojone w plasterki, cukier oraz ocet doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy ogórki zalewą i odstawiamy na dobę.
Następnie przekładmy całośc do słoików wraz z zalewą i gotujemy 3 minutki. Doskonały dodatek jako przystawka bądź zagryzka.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

29.09.2011 16:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat