Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z liśćmi rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1/2 pęczka
jajko 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt
papryka żółta 1/4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z liśćmi rzodkiewki

Jajko gotujemy na twardo i obieramy. Liście rzodkiewki dokładnie myjemy i wybieramy najładniejsze, kroimy i wykładamy na talerz. Rzodkiewki myjemy i całe również wykładamy na talerz z liśćmi. Kroimy jajko na ćwiartki oraz papryki na długie paski i wykładamy symetrycznie na naszym talerzu. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Można skropić oliwą z oliwek. Podajemy do obiadu lub do tostów czosnkowych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak