Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z pestkami dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 2 garście
pestki dyni 5 łyżek
pomidor 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sałatkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z pestkami dyni

Sałatę roszponkę myjemy dokładnie, zwracamy uwagę by nie było korzeni. Wykładamy roszponkę na talerz. Pestki dyni prażymy na suchej patelni i często mieszamy, prażymy na bardzo małym ogniu, gdyż szybko się przypala. Studzimy. Pomidora kroimy w kostkę i wykładamy na roszponce, również cebulę i posypujemy na koniec uprażona dynię. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem i skrapiamy oliwą. Można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2015 00:27
szybka i bardzo smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak