Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona muffinka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
olej 70 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szpinak mrożony 250 g
ser pleśniowy
jogurt naturalny 250 ml
jajko 2
sól
pieprz
tymianek
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona muffinka

Szpinak rozmrażamy na maśle oraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy do momentu odparowania wody. Studzimy.
Ser drobno kroimy.
W misce mieszamy jajka z jogurtem, olejem i przyprawami.
Następnie powoli dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodajemy szpinak i ser. Mieszamy.
Do 3/4 wysokości papilotek, nakładamy masę szpinakową.
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 12.02.2014 14:12
dziękuję bardzo :) były smaczne na ciepło ale i na zimno też :)
nogawkuchni 12.02.2014 13:59
Bardzo ciekawy pomysł,chętnie bym skosztowała takiej dość nietypowej muffinki,prezentuje się apetycznie,bardzo fajny przepis.
Renata9 12.02.2014 13:52
smaczne i zdrowe zielone muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak