Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo- ziołowa bagietka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
czosnek 3 ząbek
masło 4 łyżka
sól i pieprz do smaku
oliwa 2 łyżka
ser gouda 1/2 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo- ziołowa bagietka

Bagietkę kroimy w dość grube paski. Masło rozcieramy i rozsmarowujemy cieniutko na każdym kawałku. Czosnek ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach i posypujemy nim bagietki. Następnie układamy również starty ser, a na nim suszoną bazylię i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem.
Każdą bagietkę ustawiamy osobno na blaszce i polewamy lekko oliwą z oliwek po wierzchu. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i czekamy kilka minut aż bagietki się zarumienią.
Jemy same lub jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.02.2014 15:16
smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak