Rolady wołowe Eli

Rolady wołowe Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty wołowiny na rolady

    5 sztuk
  • cebule duże

    2 sztuki
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • musztarda sarepska

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    6 ząbków
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • nici kuchenne

  • ogórki kwaszone

    2 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty(uważać żeby nie podziurawić).1 cebulę,ogórki i boczek pokroić w kostkę,dodać musztardę i wymieszać.Rozbite płaty oprószyć solą i pieprzem.Rozłożyć farsz na mięsie,zwijać rolady i obwiązać nicią kuchenną.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.Drugą cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do rolad i jeszcze chwilę smażyć aż cebula się zeszkli.Dodać sól,pieprz,przyprawę do grilla,podlać wodą i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie rolady wyjąć z rondla i odwinąć z nici.Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i pogotować,aż sos się zagęści.Smacznego!

Ja podałam rolady z surówką z młodej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

turkus3

07.11.2014 20:10
uwielbiam rolady !!!

Goya

12.07.2012 20:52
super

Ewa104

25.08.2010 07:10
To chyba tak troszkę po śląsku,prawda? Uwielbiam takie zraziki, mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat