Mielone Eli z niespodzianką

Mielone Eli z niespodzianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    6 ząbków
  • jajka

    2 sztuki
  • słonecznik łuskany

    5 dkg
  • majeranek Prymat

    garść
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • ser gouda

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,bułkę odcisnąć z wody.Do miski włożyć mięso,dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,majeranek,ser,słonecznik,jajka,doprawić do smaku solą,pieprzem,przyprawą do mięsa i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Smacznego!

Ja podałam mielone z kapustą czerwoną(przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

29.10.2010 18:52
Pysznie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat