Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska pzrekąska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 3-4 szt
pieczarki 5 szt
cebula biała 1-2 szt
ser gouda 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: francuska pzrekąska

Pieczarki i cebule obieramy i kroimy w plasterki, następnie podsmażamy dodając parówke pokrojoną w kółeczka i dusimy do miękkości.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy na środek każdego kwadratu zimne pieczarki z cebulą oraz parówką przyprawioną solą i pieprzem. Posypujemy lekko serem i łapiąc za końce kwadratów sklejamy końcówki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni aż ciasto się zarumieni. Można na chwile włączyć nawiew zmniejszając odrobine temperature, wtedy ciasto fajnie sie rozwarstwi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 14.02.2014 18:30
znakomite :):)
gibli 11.02.2014 20:53
smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak