Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukini Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże czerwone papryki 2 sztuki
kiełbasa zwyczajna 1 kg
cebula biała 1 kg
puszka pomidorów pellatti 850 g
czosnek 8 ząbków
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 6 łyżek
cukinia 1 kg
cukinia żółta 1/2 kg
bulion 1 z zielem angielskim i liściem la
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukini Eli

Umyć cukinie(ze skórką) i paprykę.Z papryk wyciąć szypułki i usunąć gniazda nasienne.Cebulę i czosnek obrać.Kiełbasę obrać z osłonek.Cukinie(ze skórką) i kiełbasę pokroić w kostkę.Paprykę pokroić w paski,cebulę w ćwierć krążki,zosnek przecisnąć przez praskę.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę i chwilę smażyć.Dadać cebulę i czosnek,chwilę przesmażyć razem.Dodać paprykę,cukinię,kostę bulionową,przyprawić papryką słodką,przyprawą do kurczaka,chilli i dusić.Gdy cukinia będzie pół miękka dodać pomidory z puszki pokrojone razem z zalewą i dusić do miękkości cukini.Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 21.04.2012 23:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak