Bigos z cukini Eli

Bigos z cukini Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże czerwone papryki

    2 sztuki
  • kiełbasa zwyczajna

    1 kg
  • cebula biała

    1 kg
  • puszka pomidorów pellatti

    850 g
  • czosnek

    8 ząbków
  • Przyprawa do drobiu

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • cukinia

    1 kg
  • cukinia żółta

    1/2 kg
  • bulion

    1 z zielem angielskim i liściem la
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć cukinie(ze skórką) i paprykę.Z papryk wyciąć szypułki i usunąć gniazda nasienne.Cebulę i czosnek obrać.Kiełbasę obrać z osłonek.Cukinie(ze skórką) i kiełbasę pokroić w kostkę.Paprykę pokroić w paski,cebulę w ćwierć krążki,zosnek przecisnąć przez praskę.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę i chwilę smażyć.Dadać cebulę i czosnek,chwilę przesmażyć razem.Dodać paprykę,cukinię,kostę bulionową,przyprawić papryką słodką,przyprawą do kurczaka,chilli i dusić.Gdy cukinia będzie pół miękka dodać pomidory z puszki pokrojone razem z zalewą i dusić do miękkości cukini.Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

21.04.2012 23:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat