Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
cebula 1 sztuka
jabłko 1/2 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
majonez tradycyjny 6 łyżek
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i gnieciemy widelcem jak najdrobniej.
Śledziki moczymy,następnie kroimy w kawałki.
Cebulę drobno kroimy w kosteczkę,jabłko również.
Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem,ewentualnie odrobiną soku z cytryny.
Do majonezu dodajemy cebulę i jabłko.Dokładnie mieszamy.
Do zamykanego pojemniczka na przemian układamy śledzie i sos majonezowy aż do wyczerpania składników.
Zamknąć i schować do lodówki na noc.
Najlepiej smakują na drugi dzień

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 13.09.2015 09:42
bardzo fajny pomysł na śledzia
Jodaj 05.06.2014 08:29
bardzo lubię takie śledzie :)
Rafał10 11.02.2014 18:16
kolejny przepis na pysznego śledzika MNIAM!
dada 11.02.2014 14:12
uwielbiam śledziki w każdej marynowanej postaci :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak