Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno Eli bez sera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki zielone 2 sztuki
galaretki czerwone 2 sztuki
galaretki różowe 2 sztuki
galaretki pomarańczowe 2 sztuki
maślanka mrągowska 2 szklanki
brzoskwinie 1 duża puszka
Biszkopty 1 paczka
śmietana 18-procentowa 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno Eli bez sera

2 galaretki różowe rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić mikserem razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany.Do ubitej masy dodać zimną galaretkę i jaszcze chwilę ubijać.Blachę do ciasta(40x25)wyłożyć folią spożywczą,ułożyć biszkopty,wylać na nie ubitą masę i wstawić do lodówki do stężenia.2 zielone galaretki rozruścić w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Blachę z zastygniętą masą wyjąć z lodówki,na całej powieżchni rozsypać rodzynki,polać zieloną galaretką i włożyć do lodówki.2 pomarańczowe galaretki rozpuścic w 2 szklankach wrzątku i ostudzić.Ubić razem 1 szklankę zimnej maślanki i 1 szklankę zimnej śmietany,dodać zimne galaretki pomarańczowe i jeszcze chwilę ubijać.Ubitą masę wylać na zastygła galaretkę zieloną i włożyć do lodówki.2 galaretki czerwone rozpuścic w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.Brzoskwinie wyjąć z syropu i pokroić w plastry.Sernik wyjąć z lodówki,ułożyć brzoskwinie,zalać czerwoną galaretką i wstawić do lodówki do stężenia.Gotowy sernik pokroić w kwadraty i wyłożyć na paterę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 13.04.2012 20:51
rewelacja!
oliwkowa
oliwkowa 10.07.2011 21:33
pycha
Sarenka 12.03.2011 09:39
Któz nie lubi takich deserów - ciesza nie tylko podniebienie, ale i oczy :)
Ewa104 17.12.2010 16:40
Kolorowo i apetycznie!
iwona332 28.11.2010 00:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak