Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jeżynowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 220 ml
śmietana 12% 100 ml
jeżyny 3/4 szklanki
cukier 3 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
kasza manna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jeżynowy

Jeżyny umyć i pozostawić na sicie. Skórkę z cytryny zetrzeć i posiekać. Jeżyny przełożyć do wysokiego naczynia - miarki blendera i zmiksować. Mleko i śmietankę zagotować z cukrem, dodać kaszę mannę i dokładnie mieszać gotując kilka minut, aż zacznie gęstnieć. Na koniec dodać zmiksowane jeżyny, skórkę z cytryny. Masę przełożyć do kokilek, lekko schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.08.2016 10:16
smaczny deser
Danka 26.07.2014 21:27
pyszny deserek
Ela15 17.04.2014 09:10
świetny deser
pestka 12.04.2014 13:24
piękny i smaczny
anoosia 01.04.2014 11:38
wow! smakowice to wygląda, PIĘKNE!!!
Klausia 21.02.2014 13:41
podoba mi się :)
gibli 11.02.2014 21:46
ale smakowity:)
Mniam 11.02.2014 17:51
Kolor wyszedł mega apetycznie!
Ania84 11.02.2014 15:59
świetny kolorek, pyszności
pawel123 11.02.2014 13:45
pychotka mniam
wwwiolka 11.02.2014 13:01
Bardzo fajny przepis.
Agata3 11.02.2014 12:45
fajny, zdrowy deser :)
Romanowka 11.02.2014 12:35
wspaniały deser!
Janina 11.02.2014 12:31
Pyszności;)
Ada-Gaba 11.02.2014 12:28
ale pysznosci, palce lizać
ada.la 11.02.2014 12:27
fajny deserek
brioszka 11.02.2014 12:01
fajny kolorek! :)
usmiech 11.02.2014 11:57
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak