Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowe tiramisu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 200 ml
żółtko jajek 4
cukier puder 80 g
wiśnie w syropie 1 słoik
buszkopty podłużne 1 paczka
kakao do posypania
serek mascarpone 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowe tiramisu

Jajka dokładnie umyć, sparzyć. Żółtka oddzielić od białek, ubijać z cukrem przez ok. 5 minut(jajka muszą mieć temperaturę pokojową) na puszystą, gęstą masę. W drugiej misce ubić mascarpone, a następnie delikatnie i w krótkim czasie połączyć je z ubitymi żóltkami. Wiśnie odsączyć. Biszkopty krótko namaczać w zalewie do wiśni, ułożyć je w naczyniach. Na biszkopty nakładać masę serowo-śmietanową, całość posypać kakao, ułożyć osuszone, wydrylowane wiśnie. Przed podaniem należy mocno schładzać przez ok. 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.11.2014 12:47
lubię takie
Kulinarna Ja 09.07.2014 07:52
Idealne połączenie!
Magda60 30.06.2014 13:16
smakowicie wyglada
Kejti 26.05.2014 10:39
Fajne z wiśniami :-)
Kulinarna Ja 02.04.2014 22:08
Pięknie się prezentuje, jak we włoskiej kawiarni :)
Katarzyna59 03.03.2014 07:59
rewelacyjne
Katarzyna/kate1980 16.02.2014 20:58
fajny dodatek te wiśnie
Adam/ZUB3R 13.02.2014 23:26
smaczny deser
berys18 13.02.2014 07:32
pyszne tiramisu
Ada-Gaba 12.02.2014 19:57
wspaniały deser, muszę wypróbować z wiśniami
Pani Domu 11.02.2014 11:41
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak