Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kurczaka 600 g
czosnek 4 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
zupki chińskie-kurczak ostry 3 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
cebulka dymka ze szczypiorem 1 pęczek
majonez według uznania
papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich Eli

Piersi kurczaka umyć ,osuszyć i pokroić w paseczki.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy,chilli,paprykę słodką,olej sok z cytryny,wymieszać,zalać kurczaka i włożyć do lodówki na 3 godziny.Zupki chińskie włożyć do garnka razem z przyprawami,zalać 600 ml wrzącej wody,wymieszać i garnek przykryć.Od czasu do czasu przemieszać.Mięso wyjąć z lodówki i smażyć partiami (całe na raz się udusi a nie usmaży) na rozgrzanej patelni teflonowej i ostudzić.Z umytej,osuszonej papryki wyciąć szypułkę,usunąć gniazdo nasienne.Pokroić paprykę w kostkę.Cebulkę pokroić ze szczypiorem.Kukurydzę odcedzić,przelać wodą i odsączyć.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać majonez i wymieszać.Nie przyprawiać,sałatka jest dość słona i ostra.Sałatkę włożyć na noc do lodówki,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 28.05.2013 21:59
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak