Sałatka z zupek chińskich Eli

Sałatka z zupek chińskich Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    600 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • zupki chińskie-kurczak ostry

    3 sztuki
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • cebulka dymka ze szczypiorem

    1 pęczek
  • majonez

    według uznania
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć ,osuszyć i pokroić w paseczki.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy,chilli,paprykę słodką,olej sok z cytryny,wymieszać,zalać kurczaka i włożyć do lodówki na 3 godziny.Zupki chińskie włożyć do garnka razem z przyprawami,zalać 600 ml wrzącej wody,wymieszać i garnek przykryć.Od czasu do czasu przemieszać.Mięso wyjąć z lodówki i smażyć partiami (całe na raz się udusi a nie usmaży) na rozgrzanej patelni teflonowej i ostudzić.Z umytej,osuszonej papryki wyciąć szypułkę,usunąć gniazdo nasienne.Pokroić paprykę w kostkę.Cebulkę pokroić ze szczypiorem.Kukurydzę odcedzić,przelać wodą i odsączyć.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać majonez i wymieszać.Nie przyprawiać,sałatka jest dość słona i ostra.Sałatkę włożyć na noc do lodówki,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata9

28.05.2013 21:59
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat