Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki kiełbasą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała
cebula 2 szt
pieczarki 20 dkg
kiełbasa 1 laska
kapusta kiszona 20 dkg
makaron łazanki 1/2 opak
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę białą gotujemy, żeby była miękka. Studzimy, odciskamy nadmiar wody i drobno siekamy.

Kapustę kiszona gotujemy ok 10 minut. Po wystudzeniu siekamy.

Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki, podsmażamy na oleju.

Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Łazanki kiełbasą i pieczarkami foto
2
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski, przyprawiamy sola i pieprzem.
Krok 2 - Łazanki kiełbasą i pieczarkami foto
3
Dokładnie mieszamy.Gotowe łazanki odgrzewamy na patelni.
Krok 3 - Łazanki kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 10.02.2014 23:19
uwielbiam łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak