Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z ponczu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
mocna esencja herbaciana 1 łyżeczka
rum 1 łyżeczka
sok z cytryny 5 łyżka
woda 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z ponczu

Cukier zalewamy przegotowaną wodą, mieszamy. Gdy się rozpusci zagotowujemy syrop. W miare, gdy gęstnieje dodajemy sok z cytryny (koniecznie bez pestek), rum i esencję. Ucieramy przez około 30 minut.


Przepis ten umiesciłam wczesniej na forum gotujmy.pl pod nickiem dasada1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 03.10.2011 17:57
super
Kate131 24.06.2011 08:53
fajne
mundek1011 30.08.2010 19:50
super dodatek do ciast
noculos 05.08.2010 16:42
ciekawy ten lukier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak