Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiszona kapustą i chorizo.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
ząbek czosnku 1
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżki
chorizo 100 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
żółta papryka (świeża) 1
kapusta kiszona 500 g
karkówka 300 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiszona kapustą i chorizo.

Obierz i posiekaj cebulę. Czosnek również obierz i drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju -smaż cebulę i czosnek, następnie dodaj paprykę w proszku, smaż chwilę.
Karkówkę i kiełbasę pokrój w średnią kostkę i dodaj do cebuli, smaż aż mięsko się ładnie zrumieni.
Paprykę umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, następnie pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa paprykę, koncentrat pomidorowy, kiszoną kapustę i odrobinę wody.
Duś do miękkości mięsa i kapusty (wersja w szybkowarze 12 minut na 2 poziomie).
Gdy gulasz będzie gotowy dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Podaj z ziemniakami.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:42
Brzmi naprawdę pysznie;)))
agnieszka214 10.02.2014 21:33
same pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak