Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze schabu w marynacie z syropu klonowego

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
syrop klonowy 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze schabu w marynacie z syropu klonowego

Kotlety ze schabu rozbijamy dłonią.
Oprószamy solą i pieprzem.
Syrop klonowy mieszamy z sosem sojowym i musztardą, a następnie tak przygotowaną bejcą dokładnie smarujemy kotlety z obu stron, odstawiamy na 15-30 minut (lub dłużej) do zamarynowania.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, układamy kotlety i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem ok. 5 minut, a następnie obracamy na drugą stronę i smażymy przez około 5 minut aż mięso będzie miękkie i zarumienione.
W razie potrzeby można podlać mięso odrobiną wody (ok. 2 łyżek)
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 12.02.2014 20:30
Dziękuję bardzo :) Polecam :)
Lis 10.02.2014 20:34
Bardzo ciekawy pomysł na marynatę:)
pawel123 10.02.2014 18:04
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak