Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYCKI CYGAŃSKIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 SZT.
mąka pszenna 1/2 SZKL.
mąka ziemniaczna 3/4 SZKL.
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
cukier 1 SZKL.
białko 6 SZT.
cukier 1 SZKL.
mak 1 SZKL.
budyń śmietankowy 2 SZT.
mleko 1/2 L.
mąka pszenna 1 ŁYŻKA
cukier 4 ŁYŻKI
margaryna 1 KST.
żółtko jajek 6 SZT.
biszkopty okrągłe 1 1/2 PACZKA
wódka 250 ML
rodzynki KILKA SZTUK
dżem 1 SŁOIK

Przepis i sposób przygotowania na: CYCKI CYGAŃSKIE

Z JAJEK, MĄKI, CUKRU I PROSZKU DO PIECZENIA UPIEC BISZKOPT.

UBIĆ NA SZTYWNO BIAŁKA Z CUKREM, DODAĆ MAK WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA DO MOMENTU ZRUMIENIENIA.

WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY( BUDYNIE, MLEKO, MĄKA, CUKIER) UGOTOWAĆ. MARGARYNĘ UTRZEĆ Z ŻÓŁTKAMI I DODAWAĆ DO NICH ZIMNY BUDYŃ.

BISZKOPCIKI MOCZYĆ W WÓDCE.

WARSTWY :

BISZKOPT
DŻEM LUB POWIDŁA WYSOKOSŁODZONE
BAZA MAKOWA
KREM BUDYNIOWY
BISZKOPCIKI

JEŻELI ZOSTAŁ WAM KREM MOŻNA POŁOŻYĆ NA CZUBKU BISZKOPTÓW A NA KREMIE POŁOŻYĆ PO 1 RODZYNCE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak