Zrazy cielęce z pieczarką

Zrazy cielęce z pieczarką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone cilęce

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • mąka ziemniaczna

    1 łyzka
  • pieczarki

    15 szt
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    1 łyzka
  • kajzerka

    1 namoczona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Całe pieczarki zrumienić na maśle. Mięso, mąkę ziemniaczaną, bułkę, cebulę, czosnek i jajka wyrobić na jednolitą masę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Z masy uformować placuszki, do środka włożyć małe grzybki w całości lub kawałki większych. Owinąć je mięsem i skleić. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

20.02.2014 23:19
Apetycznie wyglądają.

Natalia/tubisiek

18.05.2012 18:54
wyglądają rewelacyjnie! aż ślinka cieknie ;)

Katarzyna59

16.05.2012 17:41
pyszny obiadek

Iwusia

28.02.2012 23:45
smaczny obiadek

Ada-Gaba

21.01.2012 20:54
pyszny obiadek,mniam

Margo1

22.12.2010 10:17
przepyszny obiadek

Monika193

29.10.2010 19:38
ale apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat