Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce z pieczarką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone cilęce 60 dag
cebula 2 szt
jajko 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
mąka ziemniaczna 1 łyzka
pieczarki 15 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyzka
kajzerka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce z pieczarką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Całe pieczarki zrumienić na maśle. Mięso, mąkę ziemniaczaną, bułkę, cebulę, czosnek i jajka wyrobić na jednolitą masę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Z masy uformować placuszki, do środka włożyć małe grzybki w całości lub kawałki większych. Owinąć je mięsem i skleić. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.02.2014 23:19
Apetycznie wyglądają.
Natalia/tubisiek 18.05.2012 18:54
wyglądają rewelacyjnie! aż ślinka cieknie ;)
Katarzyna59 16.05.2012 17:41
pyszny obiadek
Iwusia 28.02.2012 23:45
smaczny obiadek
Ada-Gaba 21.01.2012 20:54
pyszny obiadek,mniam
Margo1 22.12.2010 10:17
przepyszny obiadek
Monika193
Monika193 29.10.2010 19:38
ale apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak