Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kokosowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
śmietana 12% 400 ml
masło miękkie 250 g
cukier puder 5 łyżek
kakao 2 łyżki
herbatniki 400 g
cukier wanilinowy 1 op
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kokosowa

Wiórki namoczyć w 9 łyżkach śmietany i wódce. Odstawić na 2-3 godziny.
Następnie dodać 2 łyżki cukru pudru i 150 g masła. Dokładnie wymieszać.

Herbatniki (4 opakowania po 100g) zmielić i dodać do tego :
3 łyżki cukru pudru
100 g miękkiego masła
7 łyżek śmietany
cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować.
Na każdą część nałożyć przygotowana masę wiórkową i zwinąć w folię spożywczą.
Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 10.02.2014 19:07
Zdecydowanie coś dla mnie, bo lubię słodkości z wiórkami kokosowymi.
Czarnula87 10.02.2014 15:35
prezentuje się smacznie, z chęcia przyrządzę w domu
monika141 10.02.2014 13:37
pyszna rolada
Jadwiga/Jaga85 10.02.2014 13:21
Pyszna musi być!
Aida 10.02.2014 13:17
Polecam, bo jest naprawdę smaczna! Nawet Ci którzy nie przepadają za wiórkami, jedzą ją chętnie :)
Agata3 10.02.2014 12:56
znakomita! lubię taką :)
Piotr-21 10.02.2014 12:51
ale dobra :)
nogawkuchni 10.02.2014 12:44
Pyszna rolada,smakowicie się prezentuje,interesujący przepis,świetny deser.
Barbara/zuza22_85 10.02.2014 12:43
pyszna rolada
Ania321 10.02.2014 12:23
zjadłabym z przyjemności :)
Milka100 10.02.2014 12:07
ale apetyczna ta rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak