Placki ziemniaczano-fasolowe

Placki ziemniaczano-fasolowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    250 gram
  • ugotowana fasolka szparagowa

    150 gram
  • jajko

    2 szt
  • masło

    2 łyżka
  • olej

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z pokrojona, ugotowaną fasolka, jajkami i mąką. Wyrabiamy ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym smazymy nasze placki. Podajemy ciepłe np. z ketchupem.


Przepis ten zamiesciłamam na forum gotujmy.pl pod nickiem dasada1

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

janek64

03.10.2012 12:02
Z fasolą jeszcze nie jadłem ale mogą być dobre :)

aginaa

28.04.2011 15:24
ciekawe

iknkirke

10.04.2011 14:04
ciekawe połączenie

annagebalska

06.02.2011 10:42
ciekawe

iwona332

19.09.2010 18:56
super

Nati

08.09.2010 13:07
super

mundek1011

28.08.2010 18:07
superowe te placki

Koper

24.08.2010 10:08
Z drobniutko pokrojona fasolką-bardzo ciekawe

noculos

10.08.2010 20:22
ciekawe te placki

Kate131

09.08.2010 08:26
pozyczam przepis do mojej ksiegi:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat