Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-fasolowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 250 gram
ugotowana fasolka szparagowa 150 gram
jajko 2 szt
masło 2 łyżka
olej do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-fasolowe

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z pokrojona, ugotowaną fasolka, jajkami i mąką. Wyrabiamy ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym smazymy nasze placki. Podajemy ciepłe np. z ketchupem.


Przepis ten zamiesciłamam na forum gotujmy.pl pod nickiem dasada1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 03.10.2012 12:02
Z fasolą jeszcze nie jadłem ale mogą być dobre :)
aginaa 28.04.2011 15:24
ciekawe
iknkirke 10.04.2011 14:04
ciekawe połączenie
annagebalska 06.02.2011 10:42
ciekawe
iwona332 19.09.2010 18:56
super
Nati 08.09.2010 13:07
super
mundek1011 28.08.2010 18:07
superowe te placki
Koper 24.08.2010 10:08
Z drobniutko pokrojona fasolką-bardzo ciekawe
noculos 10.08.2010 20:22
ciekawe te placki
Kate131 09.08.2010 08:26
pozyczam przepis do mojej ksiegi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak