Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Czekoladowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanka
masło roślinne 250 gram
cukier drobny 3/4 szklanka
cukier wanilinowy 16 gram
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Czekoladowa

Foremka o wym. 19/26 cm, lub tortownica z kominkiem, natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Wykonanie
Ubić jajka na sztywno, ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier i wanilię, miksując,aż do rozpuszczenia cukru.
Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo
dodawać obie mąki połączone z proszkim do pieczenia i kakao.
Na końcu dodać stopione masło, przestudzone.
Przelać do formy i wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 st/góra,dół/.
Piec ok. 45 minut, do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.11.2015 08:42
pyszna babka
Ela15 11.03.2014 11:53
fajna babka
Przepisy Joanny 26.02.2014 21:06
Dziękuję za wszystkie komentarze i pozdrawiam cieplutko
alaaa 26.02.2014 19:12
smaczna babeczka
gusia1000 24.02.2014 00:21
Pysznie wygląda.
misia53 22.02.2014 22:45
bardzo fajna babeczka
Iwusia 20.02.2014 22:12
bardzo fajna babeczka
Anna169Hosz 17.02.2014 10:12
Ładnie wyrosła!
Pietruszka 13.02.2014 23:10
pyszniutkie ciasto
gosia56 10.02.2014 08:53
pyszna babka
Paolcia 10.02.2014 08:30
polecam przepi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak