Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 0.5 litra
bulion drobiowy 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron tagliatelle 4-5 gniazd
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z makaronem

Do bulionu (takiego co na przykład zostaje z niedzieli) dodajemy przecier pomidorowy. Ilość 0.5 litra dlatego, że korzystam z domowych zapasów i takiego trzeba dodać więcej.
Sposobem mamy do takiej pomidorowej wrzucam od razu też makaron surowy i gotuję go w zupie. Doprawiam solą, pieprzem i papryką.
Zupa jest gotowa gdy makaron jest miękki.
Po nalaniu do talerzy posypujemy ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.01.2016 10:44
taka właśnie pomidorową lubię :-)
adelajda 21.02.2014 09:38
moja ulubiona zupka :)
idealme 17.02.2014 10:28
ulubiona zupa :)
patryska76 10.02.2014 08:02
Smaczna zupka ;-)
Konczi 10.02.2014 08:00
taką lubię :) zgłodniałam :)
2milutka 10.02.2014 07:52
moja ulubiona
Zdzisław 10.02.2014 06:50
dla mnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak