Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler duszony w mleku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 duży
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szkl.
mąka pszenna
sól
Czosnek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Seler duszony w mleku

Seler utrzeć na grubej tarce. Na patelni stopić masło, włożyć starty seler i lekko posolić. Krótko przesmażyć i podlać wodą. Nakryć i dusić prawie do miękkości - odparować. Wlać mleko, dodać nieco granulowanego czosnku i dusić, stale mieszając, aż seler zupełnie zmięknie. Ostrożnie oprószyć mąką i szybko wymieszać, żeby całość lekko zgęstniała. Doprawić na koniec białym pieprzem.
Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.05.2014 07:34
ciekawa propozycja
treonina 09.02.2014 19:54
ciekawy pomysł, bardzo mi się podoba
Mniam 09.02.2014 19:21
Bardzo mi się taki dodatek do obiadu podoba. Nigdy nie jadłam w ten sposób przygotowanego selera. Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak