Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-warzywne :
Na patelni rozgrzać olej ( tak jak na placki ziemniaczane ) .Nakładać łyżką porcje masy na gorący tłuszcz .Uformować ( rozklepując łyżką ) – okrągłe placuszki .Smażyć na rumiano.
1 szklanka utartych na tarce jarzynowej ( grube oczka ) ziemniaków | |
½ szklanki utartej na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchewki,½ pokrojonej drobno cebuli | |
pieczarki | 2 szt |
groszek konserwowy | 1/2 szt |
jajko | 1 szt. |
sól | 1/4 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: