Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdzowe różyczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35dag
jajko 3szt
margaryna kostka
marmolada
cukier wanilinowy 1łyżka
śmietana 2łyżki
drożdże 30g

Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowe różyczki

Kroki postępowania

1
Mąkę i margarynę łączymy razem i dodajemy resztę składników. Gotowe ciasto wkładamy na 1h do lodówki. Gdy ciasto nam się schłodzi wyjmujemy kawałek ciasta i rozwałkowujemy. Gdy ciasto mamy rozwałkowane wycinamy kółeczka.
Krok 1 - drożdzowe różyczki foto
2
Bierzemy 3 wycięte kółka i łączymy je ze sobą, nakładamy marmoladę.
Krok 2 - drożdzowe różyczki foto
3
zwijamy w ruloniki tak aby powstały nam różyczki.
Krok 3 - drożdzowe różyczki foto
4
Rozgrzewamy piekarnik do 170stopni i wkładamy ciasteczka, pieczemy aż się zarumienią około 15minut (pilnujemy żeby nam się nie spaliły).
Krok 4 - drożdzowe różyczki foto
5
Smacznego!!!
Krok 5 - drożdzowe różyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cyferku
Cyferku 10.02.2014 14:40
pyszneee i pięknie wyglądają;)
Iwa27 09.02.2014 21:27
pewnie sa pyszne
patryska76 09.02.2014 17:41
Wyglądają pięknie ;-)
Kuchenka 09.02.2014 17:04
nawet fajne
ada.la 09.02.2014 15:36
fajnie wyglądają
agnieszka131919 09.02.2014 14:46
ale smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak