Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z boczkiem i rozmarynem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
boczek wędzony 100 g
świeży rozmaryn 1 gałązka
masło 1 łyżka
sól, pieprz
sos worcester 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z boczkiem i rozmarynem.

Kroki postępowania

1
Brukselkę oczyścić i dorbno poszatkować.
Krok 1 - Brukselka z boczkiem i rozmarynem. foto
2
Boczek pokroić w kostkę i poddsmażyć dodajac gałązke rozmarynu.
Krok 2 - Brukselka z boczkiem i rozmarynem. foto
3
Do podsmażonego boczku dodać pokrojoną brukselkę oraz masło, wlać sos worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Poddusić chwilę.
Krok 3 - Brukselka z boczkiem i rozmarynem. foto
4
Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Krok 4 - Brukselka z boczkiem i rozmarynem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.03.2014 10:51
pycha,bardzo lubię brukselkę
Katarzyna59 13.02.2014 09:23
bardzo smaczna
Alex_M 11.02.2014 12:30
pyszna wersja brukselki :)
Mniam 09.02.2014 15:45
Lubię brukselkę w takiej postaci. Ciekawy dodatek rozmarynu.
agnieszka131919 09.02.2014 15:11
mam zamrożoną brukselkę,więc wypróbuję ten przepis
ONY_za_kare 09.02.2014 12:41
fajny pomysł na brukselkę
babajaga1969 09.02.2014 12:23
smacznie doprawiona
kotydoroboty 09.02.2014 11:58
Bardzo lubię rozmaryn! Z brukselką jeszcze nie jadłam, więc muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak