Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z sosem porzeczkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
wódka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z sosem porzeczkowym

Oliwą wymieszac z łyżeczką soli i przyprawami. Oczyszczone mięso natrzec tym olejem i odstawic na minimum godzinę do lodówki. Owoce oczyścic i rozdrobnic. Rozgotowac i zmiksowac na gładką masę, dodac trochę pieprzu i wódkę. Na patelni rozgrzac olej i obsmażyc mięso, przełożyc do garnka lub brytfanki i podlac odrobiną wody. Dusic około 25minut. Gdy mięso jest już prawie miękkie pokroic je na plastry, zalac sosem i dusic jeszcze przez chwilę. Podawac z ryżem lub kaszą jaglaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 29.03.2012 19:40
pyszne
jolita 30.11.2011 08:06
mnaim
Anna141
Anna141 30.06.2011 09:42
muszę wypróbować
szajba2 28.05.2011 20:11
coś konkretnego na ząb
Barbara55 14.05.2011 19:29
mocna rzecz
agnieszka214 12.05.2011 09:20
ciekawe połączenie
Jaheira11 03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam
Jaheira11 03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam
marcia71 01.05.2011 02:17
i smaczne
marcia71 20.04.2011 01:29
eleganckie danko
Emilia22 30.09.2010 08:03
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak