Schab z sosem porzeczkowym

Schab z sosem porzeczkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • wódka

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwą wymieszac z łyżeczką soli i przyprawami. Oczyszczone mięso natrzec tym olejem i odstawic na minimum godzinę do lodówki. Owoce oczyścic i rozdrobnic. Rozgotowac i zmiksowac na gładką masę, dodac trochę pieprzu i wódkę. Na patelni rozgrzac olej i obsmażyc mięso, przełożyc do garnka lub brytfanki i podlac odrobiną wody. Dusic około 25minut. Gdy mięso jest już prawie miękkie pokroic je na plastry, zalac sosem i dusic jeszcze przez chwilę. Podawac z ryżem lub kaszą jaglaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

29.03.2012 19:40
pyszne

jolita

30.11.2011 08:06
mnaim

Anna141

30.06.2011 09:42
muszę wypróbować

szajba2

28.05.2011 20:11
coś konkretnego na ząb

Barbara55

14.05.2011 19:29
mocna rzecz

agnieszka214

12.05.2011 09:20
ciekawe połączenie

Jaheira11

03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam

Jaheira11

03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam

marcia71

01.05.2011 02:17
i smaczne

marcia71

20.04.2011 01:29
eleganckie danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat