Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki, lodowej i białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 0,5 główki
rukola 1 \ 3 opakowania
kapusta biała 1 \ 3 główki
majonez 6 łyżek
jogurt naturalny 5 łyzek
koperek 0,5 pęczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pomidorki koktajlowe 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki, lodowej i białej kapusty

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki : sałatę lodową, rukolę i kapustę białą.
Krok 1 - Surówka  z pekinki, lodowej i białej kapusty foto
2
Sałatę lodowa i kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy rukolę i mieszamy składniki.
Krok 2 - Surówka  z pekinki, lodowej i białej kapusty foto
3
W miseczce łączymy ze sobą majonez , jogurt naturalny, posiekany koperek, pieprz, kucharek.
Krok 3 - Surówka  z pekinki, lodowej i białej kapusty foto
4
Gotowy sos dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Na wierzch sałatki układamy pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe. serwujemy jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka  z pekinki, lodowej i białej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak