Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z pieczarką w środku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 0,5 kg
jajko 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
pieczarki 6 sztuk
płatki kukurydziane 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 0,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z pieczarką w środku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy 1 jajko i przyprawy: do mięsa mielonego, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy składniki.
Krok 1 - Kotleciki z pieczarką w środku foto
2
Na końcu dodajemy pokruszone płatki kukurydziane.
Krok 2 - Kotleciki z pieczarką w środku foto
3
Odmierzamy odpowiednią cześć mięsa i do środka wkładamy całą świeżą pieczarkę. Zlepiamy i formujemy kulki.
Krok 3 - Kotleciki z pieczarką w środku foto
4
Pulpety układamy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotleciki z pieczarką w środku foto
5
I pieczemy do zrumienienia z 2 stron.
Krok 5 - Kotleciki z pieczarką w środku foto
6
Podajemy gorące z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 6 - Kotleciki z pieczarką w środku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.03.2014 10:56
smaczne kotleciki :)
Kuchenka 24.02.2014 12:50
fajne są :)
Malinka 13.02.2014 21:25
Bardzo smaczne kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak