Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj z kurczaka z masłem pietruszkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
bułka tarta pikantna 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
masło 1/2 kostki
pietruszka 1 pęczek
olej do smażenia
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj z kurczaka z masłem pietruszkowym

Filet z kurczaka dobrze rozbijamy przez siateczke. Solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem i wkladamy do lodowki na minimum godzinke. Wyciagamy wkladamy czesc masla na szerokosc malego palca, posypujemy grubo poszatkowana pietruszka. Zawijamy brzegi po 2 przeciwleglych bokach i zwijamy. Panierujemy w mace, jajku i bulce tartej. Smazymy na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.05.2014 16:31
Bardzo lubię dewolaje
Pani Domu 20.02.2014 18:03
pyszne jedzonko
Ada-Gaba 10.02.2014 08:38
bardzo smaczny obiadek
gosiag 08.02.2014 21:22
Ale bym zjadła bardzo lubię dewolaje
adelajda 08.02.2014 18:04
dobry obiadek :)
Milka100 08.02.2014 15:30
bardzo smaczny
Agata3 08.02.2014 15:17
bardzo lubię :)
jasiek 08.02.2014 15:05
dobry kotlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak