Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykansku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza lub kolba 1 puszka
parówki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
rosół instant 1 szklanka
pomidory 0.85 dag
sól, pieprz, papryka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykansku

Na rogrzany olej wrzucić pokrojoną parówke, cebulę i smażyc razem. Podlać rosołem, dodać pomidory, doprawić solą,pieprzem i papryką.
Gotować na dużym ogniu 5-10 minut, aż farsz stane się odpowiednio gęsty.
Wrzucić odcedzoną fasolkę i kukurydzę, i dusić 2 minuty.
Farsz nakładać na usmażone naleśniki

SMACZNEGO ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.07.2011 13:51
wypróbuję z ciekawości
rosik93 02.07.2011 23:54
mniam
kate.500 08.06.2011 07:47
smacznosc...
elżbieta20 11.09.2010 14:25
tez dobre
Kate131 09.08.2010 13:18
ja robię z mięsem mielonym podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak