Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z grillowanymi warzywami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowany na sypko pęczak 2 szklanki
cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
koperek do podania
pesto 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z grillowanymi warzywami

Warzywa myję i osuszam, z papryki usuwam gniazdo nasienne.

Na lekko skropionej oliwą patelni grillowej układam pokrojoną w plastry cukinię i pokrojoną na kawałki paprykę. Grilluję pilnując, żeby warzywa nie były zbyt miękkie.

Patelnię zdejmuję z ognia dodaję ugotowany na sypko pęczak, doprawiam do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość delikatnie mieszam i posypuję posiekanym świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.05.2014 11:38
pyszne danie !
mysza75 24.02.2014 11:49
Jaka pyszna kasza:-)
IZABELA29 20.02.2014 08:29
smaczne dietetyczne danie
ben-ka 19.02.2014 17:48
Smakowicie to jeszonko wygląda:)
Alex_M 15.02.2014 17:49
pyszne i zdrowe danie :)
barbara11561 14.02.2014 20:53
wyśmienita kolacja:)
Rafał10 08.02.2014 09:03
uwielbiam pęczak... z grillowanymi warzywami musi smakować wyśmienicie :)
w mojej kuchni 08.02.2014 01:20
pęczak lubię i w zupie, w sałatkach i jako dodatek do gulaszu
Ania321 08.02.2014 00:26
Smaczne danie :)
Sroczka 07.02.2014 23:59
Tak przygotowaną kaszę to bym zjadła.
monikaT83 07.02.2014 23:42
jak smacznie i lekko:)
sylwia_sl 07.02.2014 23:42
Bardzo lubię dania z kaszą
idealme 07.02.2014 22:37
Samo zdrowie, bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak