Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa pianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 3 opakowania
śnieżka 1 opakowanie
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa pianka

Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (każdą osobno). Zostawić aż delikatnie stężeje.

W tym czasie przygotować bitą śmietanę (ze śnieżki). Dodać wybraną galaretkę i wszystko razem zmiksować.

Wlewać do foremki na zmianę (kolejność dowolna), pozostawiając każdą część do czasu stężenia. Po ułożeniu wszystkich warstw pozostawić do schłodzenia i całkowitego stężenia galaretek.

Aby wyjąć piankę z formy, należy dosłownie na 2 sekundy zanurzyć formę w gorącej wodzie i wyłożyć piankę na talerz.


Rada: dobrze jest wybrać różnokolorowe galaretki - lepszy efekt wizualny:)
Dodatkowo idealnie do tego nadaje się forma do pieczenia babki - nadaje oryginalny kształt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.03.2014 09:39
śliczny deserek na 5:)
Margo1 18.02.2014 09:53
Apetycznie wygląda, lubię takie deserki
romanrafal
romanrafal 09.02.2014 10:42
apetyczna pianka
sara1 08.02.2014 09:31
śliczny deserek
monisia1977 08.02.2014 06:51
fajnie wyglada
Monika-twin 07.02.2014 22:03
piekne i smaczne na pewno
DorotaZ 07.02.2014 22:01
Świetnie się prezentuje:)
Gabi44 07.02.2014 21:58
ale pięknie wygląda.
ewelinapac 07.02.2014 21:52
super wygląda
Milka100 07.02.2014 21:48
cudowna tęcza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak