Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z białej czekolady

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0,5 litra
biała czekolada 2 sztuki
śnieżka 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 20 dag
Biszkopt 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z białej czekolady

Czekoladę rozpuscić w lekko ciepłej śmietanie, wraz z żelatyną.
Wystudzić dodać dwie śnieżki, dobrze ubić, gdy stwardnieje dodać 10 dag wiorek kokosowych.
Na biszkopty wyłozyc tak masę, aby wystarczyło na wierzch.
Górę posypać wiórkami kokosowymi. I voila..

SMACZNEGO ! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 29.04.2011 06:37
Pysznie brzmi i chyba nie jest aż tak trudne do zrobienia!
sabdzet 26.10.2010 15:49
smakują praktycznie i wyglądają jak te ze sklepu:D Mniaaaam;D
elżbieta20 11.09.2010 14:20
sa bardzo dobre pierwsze znikaja z klosza
Joanna132 18.08.2010 08:44
zgadzam sie pycha
Josef1 18.08.2010 08:41
mniam
Kate131 18.08.2010 08:30
pysznosci
monika_29 05.08.2010 12:00
pewnie tak samo pysznie smakuje jak i ma nazwę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak