Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4
marchew 1
pietruszka 1
ziemniaki 4 średnie
ćwiartka kurczaka
ziele angielskie 4
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Mięso, ziele i liście wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy, zbierając szumowiny. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy i myjemy, marchew i pietruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki kroimy w ćwiartki i potem w plasterki. Wrzucamy wszystko do garnka, gdy mięso jest już miękkie. Warzywa gotujemy do miękkości, a mięso wyjmujemy, kroimy w małe cząstki i znów wrzucamy do zupy. Zaraz potem dokładamy ogórki starte na tarce o grubych oczkach i czekamy do zagotowania się zupy. Solimy i pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak