Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    12 dag
  • szynka gotowana

    20 dag
  • cebula

    15 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • posiekana pietruszka

    2 łyżki
  • śmietana

    125 ml
  • sól, pieprz

  • kurki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażyć naleśniki, umyte grzyby i szynkę drobno pokroić. Obraną i posiekaną cebulę, oraz czosnek, przyrumienić na patelni, z rozgrzanym olejem.
Dodać szynkę i razem lekko podsmażyć.
Dodać grzyby i śmietanę, gotować na małym ogniu przez jakieś 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać pietruszkę, dodać rozdrobniony ser i wymieszać.
Na naleśniki wyłożyc nadzienie. Zawinąć i ułozyć, w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, obłozyć paskami sera zóltego (10 dag)
Polać śmietanką (60 ml)
Zapiekać w rozgrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku, przez 12-15 minut.

SMACZNEGO ! :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elżbieta20

11.09.2010 14:17
dobre

Joanna132

18.08.2010 08:45
super

Kate131

18.08.2010 08:28
ciekawe i na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat