Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 12 dag
szynka gotowana 20 dag
cebula 15 dag
czosnek 1 ząbek
olej roślinny 2 łyżki
posiekana pietruszka 2 łyżki
śmietana 125 ml
sól, pieprz
kurki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki

Smażyć naleśniki, umyte grzyby i szynkę drobno pokroić. Obraną i posiekaną cebulę, oraz czosnek, przyrumienić na patelni, z rozgrzanym olejem.
Dodać szynkę i razem lekko podsmażyć.
Dodać grzyby i śmietanę, gotować na małym ogniu przez jakieś 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać pietruszkę, dodać rozdrobniony ser i wymieszać.
Na naleśniki wyłożyc nadzienie. Zawinąć i ułozyć, w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, obłozyć paskami sera zóltego (10 dag)
Polać śmietanką (60 ml)
Zapiekać w rozgrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku, przez 12-15 minut.

SMACZNEGO ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elżbieta20 11.09.2010 14:17
dobre
Joanna132 18.08.2010 08:45
super
Kate131 18.08.2010 08:28
ciekawe i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak