Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
szczypiorek 1 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
orzechy włoskie 100 gram
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polska surówka

Kapustę szatkujemy w cienkie paseczki, solimy i wyrabiamy rączkami, zostawiamy na 15 minut.
Marchewkę, jabłka i pietruszkę ścieramy na tarce. Cebulę i szczypiorek drobniutko kroimy w kosteczkę. Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki,klika zostaw do dekoracji. Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy olej
i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dekorujemy orzeszkami i szczypiorkiem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.02.2014 07:25
bardzo lubię
Bernadeta1 12.02.2014 00:30
smaczna taka surówka
Konczi 07.02.2014 21:22
super dodatek do obiadku
treonina 07.02.2014 20:31
prosta i bardzo smaczna
Megg 07.02.2014 19:21
bardzo smaczna taka suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak