Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
olej odrobina
jajko 1 sztuka
sól
masło 2 łyżki
ziemniaki ugotowane 1 kg
ser biały 40 dag
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebule obrać, drobni posiekać, zeszklić na maśle i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanka pierogi, nadziać przygotowana masa, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem bądź delikatnie na nim przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.01.2013 14:49
lubię
matesko 22.01.2013 08:14
lubię
Stenka 21.01.2013 08:18
apetyczne
Marek6 17.07.2011 21:21
Dobre
PaniMISIOWA 02.01.2011 08:43
A gdzie miałabym znaleźć przepis na ruskie pierogi, jeśli nie wolno by było znanych receptur umieszczać? Poza tym tej receptury goofy9 jest pomysłodawcą, bo każdy przepis się różni w zalezności od gotującego :-) Ode mnie głosik, bo pięknie sie prezetują takie podsmażone!
goofy9 02.11.2010 19:06
pomysłodawcą?? zaczynają nudzić mnie Pani komentarze
ewelinapac 02.11.2010 08:20
nie wiedziałam że pani jest pomysłodawcą ruskich pierogów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak