Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fishburger z majonezem bazyliowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 250g
sos sojowy 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
mąka kukurydziana 2-3 łyżki
jajko 1
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny 2-3 łyżki
sos ostrygowy 1 łyżeczka
sałata
ogórek 5-6 plasterków
pomidor 4 plasterki
ogórek kiszony 4 plasterki
papryka 5-6 paseczków
mąka pszenna
olej do smażenia
sos worcester 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fishburger z majonezem bazyliowym

*łososia posiekać drobno, dodać sos sojowy, posiekaną dymkę (bez szczypioru), sos ostrygowy, sos worcestershire, sok z cytryny, jajko oraz mąkę kukurydzianą. Całość wymieszać.
*Wyrobić ręką kotlety, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju bądź na patelni grillowej.
*Bułki podgrzać np. w piekarniku bądź na suchej patelni.
*Pomidora, ogórki, paprykę pokroić. Sałatę umyć, wysuszyć.
*Na dolną część bułki nałożyć majonez bazyliowy (bez problemu można użyć zwykłego)następnie dodać sałatę, kotlet z łososia, pomidora, ogórki, paprykę. Kapelusz bułki można ponownie posmarować majonezem bądź ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Zjadać od razu.

*Kotlety można bez problemu mrozić.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.03.2014 20:31
domowe najlepsze
Alex_M 11.02.2014 12:00
ooo ja poproszę taką bułę :)
cukiereczek 07.02.2014 18:02
wow bardzo ciekawie się prezentuje
Mira85 07.02.2014 17:21
domowy, uwielbiam
Katarzyna54 07.02.2014 16:49
świetnie wygląda, bardzo smacznie
Joannasz3190 07.02.2014 16:47
Pyszności :)
Agata3 07.02.2014 16:14
wow! super fishburger, domowy najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak